Whatever the challenge,
we will build it

Verspaning, werktuigbouwkundige engineering, machine- en apparatenbouw

U bent op zoek naar een deskundige en betrouwbare partij voor uw maakdelen, modules of een complete machine? Of het nu gaat om een uiterst complex technologisch vraagstuk of om hoogwaardig seriewerk vanuit value engineering, Mevi maakt het.

Mevi is uw aangewezen partner op het gebied van verspaning, werktuigbouwkundige engineering, machinebouw en apparatenbouw. Groot genoeg om continu te investeren in de meest actuele technologie en equipment, in organisatievermogen en state of the art kennis. Maar tegelijk compact genoeg om u snel en flexibel van dienst te zijn. Persoonlijk en direct. Praktisch, puur oplossingsgericht.

Engineering, productie, machinebouw, test equipment

Mevi heeft alle schakels van de supply chain in eigen huis. Van conceptontwikkeling en engineering tot en met implementatie en inbedrijfstelling. Daarmee bent u verzekerd van de kortst mogelijke doorlooptijden en de hoogst mogelijke kwaliteit. Met vestigingen in Nederland, België en Tsjechië realiseert Mevi uw oplossing daar waar dat technisch, logistiek en economisch het meest adequaat is. Wat uw uitdaging ook is.

 

Missie

Wij bieden de high-end technologiesector 'het' one-stop shopping adres voor kleine aantallen precisieonderdelen tot en met ontwerp, ontwikkeling en productie van geavanceerde sub-modules en machines.

 

Visie en kernwaarden

Gedreven door economische en technologische ontwikkelingen zullen wij elke kans die de high-end markt ons biedt benutten om de Mevi Group voor 2025 te ontwikkelen tot low volume system supplier. Hierbij heeft de 1st tier positie bij OEM’ers onze focus.

Bij het realiseren van onze visie zijn professionaliteit, innovatie, flexibiliteit, kwaliteit en 'veilig, milieubewust en maatschappelijk verantwoord handelen' onze voornaamste kernwaarden.

Historie

Op 1 oktober 1967 start Wies Colen in een klein halletje in Mierlo-Hout zijn fabriekje: Mevi. “We produceerden spantangetjes voor draai- en freesbanken van het Amerikaanse bedrijf Bendix. Daarna volgden machineonderdelen voor opdrachtgevers als Philips, Océ en Vlisco.” 

Stap na stap verovert Mevi terrein in de fijnmechanische industrie. “Na de introductie van computergestuurde machines ging het hard. Dat bracht een ware revolutie in onze branche tot stand.” In 1988 verhuist het bedrijf naar de huidige locatie in Helmond.

Om de groeiende markt nog beter te kunnen bedienen, worden ook vestigingen geopend in Tsjechië (Zlín) en België (Overpelt). Meer en meer slaagt het bedrijf erin toegevoegde waarde te leveren in de complete supply chain. Binnen engineering, productie en machinebouw. De heer Colen is inmiddels gepensioneerd, maar loopt nog regelmatig binnen voor een kop koffie en een update over het bedrijf. “Ongelooflijk wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. Een meetbank tot op 0,5 μ nauwkeurig. Wat een verschil met toen!”

Inmiddels heeft de volgende generatie het familiebedrijf overgenomen. Aan Jacco en Fabine Colen de uitdaging om Mevi aan kop te houden. Uitgaande van de kwaliteiten die het bedrijf groot hebben gemaakt: betrouwbaarheid, precisie en creativiteit. Én van de zelfverzekerde driver achter de ontwikkeling van het bedrijf: whatever the challenge, we will build it!