Vijfduizend balpennen per uur

Een oplossing om verschillende soorten balpennen 
geautomatiseerd te verpakken? Is 30.000 stuks per uur genoeg?

Vraag van de opdrachtgever

Om onze productiesnelheid te kunnen verhogen, hebben we behoefte aan een oplossing voor het snel en efficiënt verpakken van grote aantallen balpennen. Kunnen jullie die ontwikkelen en realiseren?

Onze uitdaging

Het zijn verschillende soorten balpennen die van een transportketting moeten worden opgepakt en in een doos geplaatst. Daarvoor dienen we een overzetter te engineeren, te bouwen en bij de klant te implementeren. Een oplossing met een zeer hoge capaciteit.

Onze oplossing

We deelden het project op in een ontwerp- en een bouwfase. Tijdens de ontwerpfase bespraken we met de opdrachtgever het definitieve ontwerp van zowel hardware als software en na akkoord startten we met de bouw. We realiseerden zes machines die elk 5.000 pennen per uur kunnen verpakken; een capaciteit van 30.000 stuks per uur dus. Volledig pneumatisch uitgevoerd, met bijbehorende besturing en een eenvoudig te bedienen, betrouwbare interface. Deze zes machines hebben we vervolgens bij de opdrachtgever in de productielijn geïntegreerd en in bedrijf genomen.

Terug naar overzicht