Slim in food

Een productielijn van 30 m die droge én natte producten handelt?
Bouwen, testen en installeren we!

Vraag van de opdrachtgever 

Bouw, test en installeer voor ons een complete productielijn voor automatische belading en ontlading van producten. De totale lengte van die lijn bedraagt 30 meter.

Onze uitdaging

Samen met onze partner Brabant Engineering het volledige traject beheersen en tot uitvoering brengen, zodat we de hoge eisen van de klant ook waar kunnen maken. Oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie vragen bijzondere expertise in verband met bijvoorbeeld hygiëne en voedselveiligheid. Bijzonder bij dit project is dat de installatie van de productielijn on-site dient te gebeuren. De echte uitdaging voor onze machinebouwers is echter dat de productielijn zowel natte als droge producten   van 0,5 liter moet kunnen handlen.

Onze oplossing

Zoals gezegd, de voedingsmiddelenindustrie vraagt zorgvuldige kennis van producten, processen en regelgeving. Op verzoek van de opdrachtgever zijn we daarom begonnen met het volgen van specifieke trainingen. Daarna gingen onze mensen samen met de collega’s van Brabant Engineering aan de slag. Eerst werd een testopstelling gemaakt om de handling van de producten te testen. In samenwerking met gespecialiseerde collega’s uit onze supply chain realiseerden we vervolgens de gevraagde productielijn. Om het proces bij de opdrachtgever zo min mogelijk te verstoren, is de lijn volledig bij Mevi getest en tot slot volgens een zorgvuldig opgesteld werkplan op locatie geïnstalleerd.

Terug naar overzicht