Seriewerk voor Solar industrie

Een complex PECVD systeem vanuit niet meer dan een TPD?
Leveren we. Week in week uit!
De uitdaging van Roth & Rau

Vraag van de opdrachtgever

We hebben niet meer dan een technisch product dossier op het niveau van een prototype. Kunnen jullie op basis daarvan wekelijks een PECVD systeem voor de solar industrie leveren?

Onze uitdaging

Een PECVD (Plasma Enhanced Chemical Vapor Deposition) systeem brengt met behulp van plasma een dunne laag op een basismateriaal aan. Dit proces wordt onder meer toegepast bij de productie van chips en halfgeleiders, maar ook in de solar industrie. De opdrachtgever vraagt ons een complex systeem te realiseren, met waterkoeling, vacuümtechniek, E-panelen, software, I/O en hoogspanningstesten. De uitdaging gaat echter nog verder. Met een doorlooptijd van 14 weken per systeem, dienen we wekelijks een systeem uit te leveren. Te beginnen met niet meer dan een TPD op protoniveau.

Onze oplossing

Om de grote stroom van producten in goede banen te leiden, hebben we eerst zorgvuldig de supply chain en logistiek ingericht. Tegelijk werden heldere werkinstructies geschreven. Omdat we vertrokken vanuit de protostatus van het systeem, hebben we intensief overleg gepleegd met de opdrachtgever over door te voeren wijzigingen (value engineering). Samen slaagden we erin de kwaliteit van de machine te verbeteren en de kostprijs te verlagen. Ondertussen investeerden we fors in noodzakelijke kennis op het gebied van vacuümsystemen en lekdetectie. Gebruikmakend van onze eigen lekzoekers, kunnen we zulke grote systemen zelf kwalificeren. Om wekelijks een PECVD systeem te kunnen uitleveren, hebben we onze assemblagecapaciteit door middel van een flexibele schil tijdelijk vergroot.

Terug naar overzicht