Vliegtuigonderdeel

Extreem betrouwbare kwalificatietool voor de vliegtuigindustrie?
Binnen 12 weken geleverd!

Vraag van de opdrachtgever

We hebben op korte termijn een kwalificatietool nodig voor een samengesteld onderdeel dat uiteindelijk in een vliegtuig wordt geassembleerd.

Onze uitdaging

Onze engineers ontwikkelen vaker kwalificatietools. Maar wanneer het gaat om een onderdeel dat in een vliegtuig wordt toegepast, gelden niet alleen extreem zware krachten, maar ook extreem hoge veiligheidseisen. De belasting op het betreffende onderdeel bedraagt 150 KN. Onze tool moet zowel kracht, als druk, temperatuur en positie monitoren. Het loggen van gegevens dient uitermate accuraat te gebeuren. Dat geldt eveneens voor de uiteindelijke rapportage met goed- of afkeuring van het onderdeel. Een forse uitdaging, die we binnen 12 weken na opdracht dienen te beantwoorden.

Onze oplossing

In de design fase startten we uiteraard met uitgebreide risicoanalyses. Vervolgens ontwikkelden we in verband met de extreem hoge krachten een zeer robuust frame met veiligheidsfactor 5. Alle lassen werden nauwgezet geïnspecteerd en gecontroleerd. In het frame is een hydraulisch actuatorsysteem gerealiseerd.

Aansturing van de opstelling en het loggen van data gebeurt via het besturingssysteem LabVIEW. De kwalificatietool is voorzien van een gebruikersvriendelijke user interface met receptenstructuur en user authenticatie. We leverden de tool, die uiteraard voldoet aan de geldende machinerichtlijn, inclusief gebruiks- en onderhoudshandleiding. Keurig op tijd, dankzij strak projectmanagement en het feit dat Mevi alles in huis heeft om zo’n complexe uitdaging integraal te beantwoorden

Terug naar overzicht