Speelkaarten snijlijn

Drieduizend speelkaarten per minuut snijden?
Tot op de tiende millimeter nauwkeurig!

Vraag van de opdrachtgever

Wij produceren onder meer speelkaarten en daarbij komt het aan op precisie. We zijn op zoek naar een oplossing om het snijden van die speelkaarten te automatiseren.

Onze uitdaging

Het ontwikkelen van een automatische snijmachine is voor de engineers van Mevi niet echt een probleem. De uitdaging zit al meer in het bedenken van een kostenefficiënte oplossing die uitermate betrouwbaar is. Maar vooral in het feit dat het hier gaat om een zeer hoge processnelheid. Onze oplossing moet 3.000 speelkaarten per minuut snijden, zonder enige beschadiging of onregelmatigheid aan de kaarten.

Onze oplossing

Onze engineers hebben al hun creativiteit en inventiviteit moeten inzetten om vanaf het eerste concept een slimme en robuuste oplossing voor deze uitdaging te ontwikkelen. Na een uitgebreide haalbaarheidsstudie is besloten om de stroom kaarten op te splitsen in twee afzonderlijke stromen. Hierdoor ontstaat voldoende tijd voor een zorgvuldig snijproces. Dat proces verloopt volledig geautomatiseerd; zelfs een operator is niet nodig.

De geautomatiseerde snijlijn heeft een besturingssysteem van Siemens en maakt gebruik van servogestuurde motoren. Na een intensief testtraject hebben we de lijn aan de opdrachtgever geleverd, inclusief gebruikshandleiding en onderhoudsmanual. Onze oplossing is zodanig goed ontvangen, dat we de machine uiteindelijk in serie zijn gaan produceren

Terug naar overzicht